به بهانه ی خشم امام جمعه تهران و هجوم ایشان به منتقدان دولت , بر آن شدیم رابطه ی میان دولت و منتقدانش را در دوران دو دولت اخیر شرح دهیم .
1 . دوران رابطه ی معکوس
شاید عجیب ترین دوران روابط میان دولت و منتقدانش , مربوط به دوران اصلاحات باشد. رابطه ای که میتوان آن را « رابطه معکوس » نامید.
پیروزی غیر مترقبه ی خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری و شکل گرفتن موجی از شور و نشاط اجتماعی و میل به مشارکت سیاسی از سوی شهروندان و به ویژه جوانان , جریان های مخالف را که به دلیل شکل ساختار سیاسی همچنان از قدرت قابل توجهی برخوردار بودند , به شدت نگران و هراسان ساخت . گر چه خاتمی و حامیانش می کوشیدند با تاکید بر اصولی چون گفت و گو , مدنیت , جامعه ی چند صدایی و آزادی مخالف , این نگرانی را کاهش دهند و فضای جامعه را به صحنه ی تعامل و رقابت مبتنی بر گفت و گو نزدیک کنند , اما مخالفان قدرتمند دولت که تداوم این روند را بسترساز از بین رفتن منافع و حتی پایگاه اجتماعی قلمداد میکردند , نه تنها با استفاده از ابزارهای گسترده رسانه ای و تشکیلاتی خود به تضعیف دولت کمر گماشتند و حتی صدا و سیما ( به عنوان رسانه ملی ) در نقش تریبون اصلی مخالفان دولت وارد عمل شد , که به رخدادهای خشونت باری چون قتل های زنجیره ای , حادثه کوی دانشگاه , ترور سعید حجاریان و در نهایت توقیف دسته جمعی مطبوعات حامی دولت , در جهت از بین بردن بستر گفت و گوی انتقادی و از میدان به در کردن اصلی ترین سخنگویان و حامیان دولت تلاش کردند . در واقع دوران اصلاحات دوره ای بود که در آن , نه تنها دولت منتقدان خود را تحمل میکرد , حتی به مطبوعات منتقد خود یاری می رساند , که این منتقدان و مخالفان دولت بودند که تحمل فعالیت و طرح دیدگاه های رئیس جمهور و نزدیک ترین یاران وی را نداشتند . عبدالله نوری , محمد موسوی خوئینی ها و سعید حجاریان از جمله نزدیک ترین یاران خاتمی بودند که نه تنها امکان تداوم انتشار نشریات خود را نیافتند , که به بازداشت , ترور و محکو.میت های قضایی دچار شدند.
2 . دوران انتخاب
از پس این فراز و نشیب ها محمود احمدی نژاد بر خلاف همه ی پیش بینی ها به ریاست جمهوری رسید . احمدی نژاد در شرایطی بر مصدر دولت قرار گرفت که ائتلافی از احزاب , گروه ها و مدیران با سابقه ی کشور در دور دوم انتخابات به یاری و حمایت از رقیب او , هاشمی رفسنجانی بر خاسته بودند . چنین بود که از همان روز نخست , صف بندی میان دولت و منتقدانش آشکار بود.
این وضعیت البته در دوران اصلاحات هم وجود داشت , با این تفاوت که اولا مخالفان و منتقدان دولت خاتمی پایگاه و جایگاه قوی و گسترده ای در ساختار سیاسی داشتند و با تکیه بر همان هم در جهت از کار انداختن دولت فعالیت کردند در حالی که عمده منتقدان دولت احمدی نژاد , پس از روی کار آمدن وی از ساختار سیاسی حذف و عملا به عرصه ی عمومی و بخش خصوصی بازگشتند.
ثانیا بر خلاف دوران خاتمی که منتقدان وی از امکانات و ابزارهای مختلف رسانه ای و تشکیلاتی برخوردار بودند , دولت احمدی نژاد طیف مهمی از منتقدان خود را از داشتن رسانه محروم نگاه داشت و با تدابیر مختلف از جمله قطع یارانه ها , در جهت تضعیف احزاب مخالف و انحلال تشکل های دانشجویی نظیر انجمن صنفی روزنامه نگاران امکان سازماندهی مخالفان و منتقدان خود را محدود کرد.
حال با این تفاسیر شما قضاوت کنید , تداوم جریان نقد که از نظر امام جمعه فاقد ارزش کارشناسی و بررسی است , نمیتواند یاری رسان دولت بحران زده ی فعلی باشد ؟
سلام
مطالب به جا و خواندنی بودند اما احمدی نژاد خواهان و طرفدارنی دارد که همیشه جلو روی او هستند نه به قول معروف از پشت خنجر می زنند عدم هماهنگی دولت و مجلس در زمان خاتمی به وضوع دیده می شد اما حالا بیشتر مجلسی ها از طرفداران احمدی نژاد هستند و وزیر های که او انتخاب کرده به کل در راستای کارهای او پبش می روند
سلام . مطلب به جا و خوبی بود .اینها تحمل نقد را ندارند و عجیب تر اینکه هر انتقادی از آنه می شود به اسلام وائمه و انقلاب و از این جور مسائل ربط میدهند تا عوام فریبی کنند و خودشون رو مظلوم نشون بدن . یه چیزی که در مرد مساله کردان برام خیلی عجیب بود گفته خود کردان بود که گفته بود من الان مظلومیت دکتر بهشتی را درک میکنم .آیا واقعا دکتر بهشتی دروغگو و دزد بود؟؟؟
تازه ازاین بدتر سایت حامیان دولت زده بود مظلومیت علی (َع) .مظلومیت بهشتی . مظلومیت کردان جدا حضرت علی(ع) دزد بوده مگر که اینه اون رو با یک دزد مقایسه میکنند.
سلام .خیلی خوب بود .همیشه سبز باشی
سلام امروز که نظرم را نوشتم خیلی عجله نداشتم . الان که نظرم را خواندم متوجه شدم بعضی کلمات را درست ننوشته ام . پس بر آن شدم آنرا اصلاح کنم. (آنه =آنها) (مرد=مورد)
(اینه=اشتباهی ذکرشده) کلمات روبرو منظر اصلی بنده بوده است .متشکرم .پایدار باشید.
سلام و شبتان خوش دوست عزیز
البته ظاهرا منتقدان دولت در پایان راه ۴ ساله فقط گروههای
اصلاح طلب نیستند.بلکه جریانی از اصولگرایان نیز در تمام
گروه ها حتی در مجلس نیز توانایی های دولت را زیر سئوال
برده اند.؟
سلام...
آفتابی لب درگاه شماست که اگر در بگشائید به رفتار شما میتابد...
منتظر حضور گرم شما دوستان گرامی هستیم.
سلام
خسته نباشید
عالیه
سلام مجید جان خسته نباشی ممنون از حضور سبزت. شاد و سربلند باشی
سلام و شبتان بخیر دوست عزیز
با کمال میل نام شما را در لیست دوستان همراهم قرار خواهم
داد.
حق نگهدارتان
سلام مجد جان . با یک خاطره داوری به روزم . یه سر به ما بزنید .نظر فراموش نشه. سبز باشی.
مجید جان سلام
خیای لز رویکرد شما به مطالب که در وب سایتتان قرار دادید لذت بردم و می خواستم بپرسم با تبادل لینک موافقید؟
در صورت تمایل تنها کافیست امر بفرمایید.
منتظر پاسخ شما هستم
سلام مجید جون
از اینکه به وبم سر زدی خیلی ممنون .
دعوتنامه جاست پرشین رو برات فرستادم .
در عوض لطف کن و روی تبلیغات وب من کلیک کن .
ممنون . بای